Steunzolen

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zijn uitneembare op maat gemaakte zolen die u in uw schoenen legt. Steunzolen vervangen het bestaande standaard voetbed dat in uw schoenen zit.

Steunzolen worden ook wel podotherapeutische of podologische zolen, inlegzolen of inlays genoemd. Steunzolen worden veel als therapiemiddel ingezet omdat ze bij kunnen dragen aan het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en lage rug.

Wat doen steunzolen?

Steunzolen kunnen worden toegepast bij verschillende klachten. Steunzolen kunnen de stand in de voeten, benen, knieën, heupen en lage rug corrigeren en ondersteunen. Hierdoor kan de algehele houding beïnvloed worden. Soms is het nodig dat specifiek structuren ontlast worden omdat er door overbelasting klachten zijn ontstaan. Door het plaatsen van extra ondersteuning of correctie of juist door de voet te compenseren in zijn huidige stand kan er een ontlasting ontstaan van de aangedane structuren waardoor er pijnvermindering op kan treden en het lichaam kan herstellen. Soms kan het nodig zijn om te zorgen voor een betere drukverdeling omdat er drukplekken op de voet aanwezig zijn zoals bij het ontstaan van eeltplekken of likdoorns. Maar ook voor diabetes patiënten is een goede drukverdeling van groot belang in de preventie tegen het ontstaan van wondjes. Met steunzolen kan ook de afwikkeling bevorderd worden. Door de voet tijdens het afwikkelen naar binnen of naar buiten te sturen kunnen bepaalde structuren ontlast worden. Bij artrose patiënten kan mogelijk pijnvermindering optreden door het bevorderen van de afwikkeling en realiseren van demping. Ook voor sporters in verschillende sportbeoefeningen is het van belang voldoende steun te bieden en te zorgen voor eventueel extra demping in de steunzolen. Maar ook een beenlengte verschil kan met behulp van steunzolen of een losse hakverhoging gecompenseerd worden. Door het toepassen van de mogelijkheden die steunzolen ons geven kan het lichaam op een andere manier belast worden waardoor het lichaam weer de kans krijgt om te herstellen.

Bent u gewend om orthopedische steunzolen te dragen? PodoSense heeft ook de mogelijkheid om steunzolen te maken die een kuip heeft met hogere randen dan de standaard kuipen zoals ze standaard geleverd worden. Daarmee hoeft u niet af te stappen wat betreft het hoger omsloten gevoel van de orthopedische steunzool. Soms kan het ook wenselijk zijn om meer stabiliteit te creëren waardoor hoge kuipsteunzolen dan soms geschikter kunnen zijn.

Nieuwste technologische ontwikkelingen

PodoSense maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Er zullen 2 en 3 dimensionale scans worden gemaakt van de voeten. Deze scans zullen de basis vormen voor het aanmeten van Cad-cam steunzolen die zo veel mogelijk op de voet aansluiten gericht op correctie, steun en / of comfort. Dit systeem baseert zich op basis van meerdere metingen die tijdens het maken van de scan worden uitgevoerd. Dit biedt ons de mogelijkheid steunzolen te maken die beter aansluiten bij de stand en functionaliteit van de voeten.

De basis van deze steunzolen zijn gebaseerd op een kuip vorm. Deze vorm van ondersteuning heeft als voordeel dat deze de voet beter omsluiten en dat de ondersteuning in de steunzolen glooiender in elkaar over loopt. Tevens is de correctie in de zool minder voelbaar ondanks dat deze wel aanwezig is.

Deze Cad-cam steunzolen worden gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige materialen. Ten opzichte van de meest gangbare materialen bij andere praktijken uit deze kwaliteit zich in het minder snel indempen van het materiaal. Hierdoor blijft tijdens het dragen de originele hoogtes en ondersteuning van de steunzolen beter behouden en gaan ze gemiddeld langer mee. Dat de steunzolen van zeer hoge kwalitatief zijn blijkt onder andere uit het gegeven dat onze leverancier op dezelfde basis ook steunzolen aan de militairen van defensie levert. Aan de steunzolen van militairen worden hoge en strenge eisen gesteld met betrekking tot de kwaliteit. Wij vinden dat iedereen recht heeft op deze hoge kwaliteit. Wij willen tenslotte dat u een therapiemiddel geleverd krijgt waar u tevreden mee bent en lang plezier van kunt hebben.

Wist u dat u voor het dragen van steunzolen in een gecertificeerde werkschoen speciale steunzolen nodig heeft om de originele certificering te behouden? Zie voor meer informatie onderstaande link

Steunzolen voor in gecertificeerde werkschoenen