Steunzolen in gecertificeerde werkschoenen

Het dragen van steunzolen in gecertificeerde werkschoenen zorgt er voor dat er een aanpassing plaats vindt aan de originele werkschoen. Hierdoor vervalt de certificering van de fabrikant en de garantie op veiligheid. Het dragen van de steunzool in een werkschoen maakt dat de werkschoen niet meer is gecertificeerd tenzij de fabrikant heeft aangegeven dat het dragen van steunzolen in plaats van de originele zool is toegestaan. Hiervoor maken wij gebruik van Secolsol steunzolen. U kunt onze Secosol steunzolen herkennen aan het afdekmateriaal met daarop het logo van Secosol.
U kunt nagaan of de Secosol steunzolen conform de geldende wet- en regelgeving gedragen mogen worden in de werkschoenen. Hiervoor kunt u de Secosol Shoefinder op de website van Secosol raadplegen. Zie onderstaande link:

Secosol Shoefinder

U kunt uw werkschoenen opzoeken op basis van het merk, de serie en certificeringsklasse.  Staat uw merk in de lijst van gecertificeerde merken en modellen dan kunt u uw Secosol steunzolen overleggen in deze werkschoenen en voldoet u aan alle gestelde eisen en de geldende europese wet-en regelgeving. Download de conformiteitsverklaring van de  fabrikant en bewaar deze. De steunzool is in combinatie met deze werkschoen en de conformiteitsverklaring door de fabrikant gecertificeerd.

Staat uw merk of model er niet tussen? Dan kan de steunzool niet via Secosol gecertificeerd worden. Afhankelijk van de certificeringsklasse is er indien mogelijk, rekening gehouden met de vereisde eigenschappen van de werkschoen, bijvoorbeeld een ESD steunzool oftwel een steunzool gemaakt van materiaal dat Electro Statische Ontlading mogelijk maakt. Echter hiermee is  de steunzool niet gecertificeerd voor het dragen in een gecertificeerde werkschoen.

Soms is het vanuit de fabrikant voldoende om op een steunzool gemaakt van standaard materiaal, een afdekmateriaal aan te brengen, meestal van de fabrikant zelf, die voldoet aan de geldende wet en regelgeving. Als dit materiaal gebruikt wordt conform de door de fabrikant vastgestelde richtlijnen en in combinatie met de veiligheidsschoen, dan blijft de schoen zijn certificering behouden en voldoet de schoen aan de strengste Europese veiligheidsnormen. Merken waarbij dit mogelijk is zijn Bata, Elten, Emma en HKS.